4.06, 2.07, 6.08 kell 13
Suvekuudel pakume suurepärast võimalust ühendada muuseumikülastus kuraatorituuriga ja pidada muuseumis koos perega ja sõpradega pikniku.
Muuseumi tänavune aastanäitus „Täissöönul pole isu ja nälginul pole toitu“ on samuti pühendatud toidule ning piilub Tammsaare raamatutegelaste kööki. Näitus on saanud ainest kirjaniku lühijuttudest ja suurteostest, sealhulgas „Tõde ja õigus“ osadest, „Ma armastasin sakslast“, „Elu ja armastus“ ning „Põrgupõhja vanapagan“.
Tammsaare on toidu kaudu kirjeldanud armunälga ja armastust, rõõmu ja kurbust, lootust ja lootusetust. Tema tegelasi leiab einestamas kõrtsidest, söögimajadest ja kohvikutest. Toitu hangitakse turult, metsast, jõest ja kasvatatakse ise. Koos oma tegelastega kannatab Tammsaare närivat nälga, aga katab ka rikkalikult roogi täis kuhjatud pidulaudu, mille põhjus lauas istujates isutust tekitab. Eks öelnud Tammsaare põhjusega, et täissöönul pole isu ja nälginul toitu, hädas on mõlemad.
Vihmase ilma korral saab kasutada muuseumi karjatalli ja varjualuseid.
MENÜÜ
SOOLANE
Odrakruubisalat topsis (vegan) koostisosad: odrakruubid, kirsstomatid, paprika, marineeritud kurk, punane sibul, oliivõli, Dijoni sinep, sool, pipar, maitseroheline
Käsitöö leival seaprae lõigud või läätsepasteet idudega (vegan) koostisosad: juuretis, rukkijahu, nisujahu, köömned, sealiha, läätsed, küüslauk, pipar, sool, sidrunimahl, päikesekuivatatud tomat, oliiviõli, lutserni idud
Imelised hapud kurgid (vegan) koostisosad: kurk, sool, küüslauk, mustsõstralehed, till
MAGUS JA JOOGIPOOLIS
Puuviljad (vegan) maasikad, viinamarjad
Napooleon koostisosad: nisujahu, või, muna, hapukoor, suhkur
Pääsküla pruulikoja käsitöökali
Piknikukorv kahele maksab 49 €, ühele 27 €.Kirjapanek: muuseum@vargamae.ee.
